Maandag 29 augustus

Gepubliceerd op 30 augustus 2022 om 22:54

Vandaag was het weer back to business. Het mooie weekend hebben we achter ons gelaten en het werk wordt weer hervat op de kliniek. Dat betekende ook dat we het oude ritme weer moesten oppikken: ontbijt om 7:45 en 9:00 vertrekken. Wat wel even anders was dan voorheen, waren de gouverneurs verkiezingen in Mombasa. Er moest vandaag namelijk gestemd worden. Door deze gewijzigde situatie hadden we een extra busje geregeld zodat we allemaal rechtstreeks naar de kliniek konden. Het oorspronkelijke plan om een deel van de groep met matatu's en tuk tuks te laten reizen verviel hiermee. Uiteindelijk was het heel rustig op straat en was er weinig te merken van de verkiezingen.

 

Op de kliniek was het erg rustig, want de meeste medewerkers waren door de verkiezingen vrij. De kinderen waren er uiteraard wel en daar hebben we flink wat spelletjes mee gespeeld. Spelletjes zoals Rolit, Yahtzee en regenwormen werden uitgelegd aan de kinderen zodat ze het later zelf kunnen spelen. Want alle spellen uit Nederland blijven natuurlijk achter.

Het zwembad is nagenoeg afgerond. Alleen het water moest nog de juiste waterwaardes krijgen, waaronder de pH-waarde. Door de juiste chemicaliën toe te voegen en de pomp te laten draaien wordt dit verholpen. Het zwembadwater onderhouden is een dagelijkse korte klus. Daarom heeft Poolshop een instructie gegeven aan APDK hoe ze dit voortaan zelf kunnen doen.

Tot slot is het zonneboiler project ook in afrondende fase. Terwijl wij op safari waren werden de drie platformen waar de boiler systemen op komen afgemaakt. De boilers konden vandaag nog niet gemonteerd worden maar er lag wel nog wat puin in de weg bij een van de platformen. Dit heeft onze groep even opgeruimd met scheppen en kruiwagens.

Om 15:00 gingen we weer terug naar de kliniek, zodat we voor het tellen van de stemmen terug waren. Eenmaal aangekomen bij Bombolulu werd er al een beetje begonnen met koffers inpakken. Ook werd er hier en daar een dutje gedaan. De vermoeidheid slaat soms toe, net zoals het besef dat de reis er bijna op zit. Een hele gekke dubbele gedachte. Je bent weer toe aan je eigen bed in Nederland maar je laat ook zoveel moois achter. Avondeten was ook weer op de gebruikelijke tijd van 19:30. Daarna werd de dag geëindigd en ging iedereen naar de eigen slaapplek. 

Morgen gaan we gezellig met de kinderen naar het strand! Iets om naar uit te kijken.

 

Groetjes namens het hele team,

 

Allard

Website beheerder 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.