Zondag 28 augustus

Gepubliceerd op 29 augustus 2022 om 15:43

Onze allerlaatste safari dag alweer. Een groot deel van de groep was vanmorgen al vroeg uit de veren. Iedereen mocht namelijk kiezen of ze al om 6:30 mee wilden met de eerste game drive. De andere optie was langer uitslapen en 8:30 aansluiten bij het gezamenlijke ontbijt. De meerderheid koos er dus voor om 6:30 mee te gaan voor de eerste ronde. Om 6:00 zaten een aantal al thee te drinken bij de bar met zonsopkomst, dit leverde prachtige plaatjes op. Daarna begon om 6:30 de eerste game drive.

De eerste safari rit was intens genieten! De zon stond laag en het landschap kleurde erg mooi met het zonlicht erop. Uiteraard zagen we weer veel dieren, waaronder een groepje leeuwen. Ook een Nederlands gezin, die we al eerder tegenkwamen in ons verblijf, stopten met hun busje bij deze leeuwen. Dus ook buiten onze eigen groep zijn er leuke interacties. De ochtend rit was het vroege opstaan dubbel en dwars waard, een betere manier om je dag te beginnen kan bijna niet. Uiteindelijk waren we om 8:30 terug bij Salt Lick Lodge om te ontbijten.

Na het ontbijt waren we om 9:30 al uitgecheckt en stonden we klaar bij de busjes. We deden nog een klein rondje door het gebied, waarbij we even de vogeltjes gingen voeren. Toen de bavianen dat door begonnen te krijgen en vragend om de busjes heen gingen cirkelen was het tijd om weer verder te rijden. Tussendoor maakten we een tussenstop om wat foto's te maken.

Vervolgens reden we het gebied uit en kwamen we op de grote weg uit richting Mombasa. Halverwege de middag stopten we even bij een Masai dorpje langs deze weg. De Masai is een nomadisch volk en onder andere woonachtig in Kenia. Eeuwenoude tradities zijn redelijk goed bewaard gebleven ondanks de ontwikkelingen van de moderne civilisatie. Het was bijzonder om mee te maken maar het was duidelijk ook erg ingesteld op toeristen. Ook zij moeten mee met de tijd, maar dat betekent wel dat tradities verwateren. Erg apart om dit mee te maken, maar na een uurtje was het ook wel klaar. We reden het laatste stukje terug naar Mombasa terwijl de vermoeidheid begon toe te slaan. Na een flinke tijd in de busjes waren we net voor 17:00 eindelijk terug bij Bombolulu. Dit voelde gek genoeg als thuiskomen.

Er werd even uitgerust totdat het avondeten om 19:30 klaar lag. Daar werd het gehele weekend even besproken en iedereen mocht zeggen wat ze ervan vonden en wat ze ervan geleerd hebben. Daarna was de groep toch echt toe aan bedtijd.

 

Groetjes namens het hele team,

 

Allard

Website beheerder

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.