Zaterdag 27 augustus

Gepubliceerd op 28 augustus 2022 om 13:45

Het ontbijt bij Sentrim Tsavo werd om 6:00 geopend. De avond ervoor kozen we ervoor om 6:30 al te gaan vertrekken, dus we waren er al vroeg bij. Nadat we uitgecheckt waren konden we gelijk aan onze eerste game drive van de dag beginnen. We zagen deze keer wat minder dan gisteren maar dat was geen enkel probleem. Uiteindelijk werd het tijd om Tsavo East National Park te verlaten en koers te zetten richting Tsavo West. Onderweg stopten we even bij een winkeltje om snacks in te slaan.

Uiteindelijk kwamen we 12:15 aan bij Taita Hills Safari Resort, hier konden we even een tussenstop maken en lunchen. Hoewel dit resort niet onze nieuwe verblijfplaats was konden we hier wel alvast inchecken. Nadat we hier heel luxe hadden geluncht begonnen we om 13:30 met een game drive in het nieuwe gebied. Al vrij snel zagen we buffels, die we nog niet eerder zagen in het andere gebied. Na een korte rit kwamen we rond 14:15 aan bij onze verblijfplaats: Salt Lick Safari Lodge. Wauw, wat een bijzondere plek! Allemaal huisjes op palen en verbonden met bruggetjes, alsof je in een mini dorpje verbleef.

Iedereen ontving de kamersleutels en kreeg tot 16:00 de tijd om zich even te installeren in de kamers. Daarna gauw met z'n allen in de drie busjes, want we gingen weer dieren spotten. Er was deze keer echt ontzettend veel te zien, maar het meest indrukwekkende was wel de leeuw die heel dichtbij was. Na een kort dutje stond het dier op en liep imposant naar een plek achter een bosje. Daar begon de leeuw een dood dier te eten wat eerder aan hem ten prooi was gevallen. Heel indrukwekkend om dit op zo'n afstand te zien.

Toen het 18:00 werd was het alweer tijd om terug te keren naar onze lodge. Na een korte pauze op de eigen kamers zaten we om 19:30 aan ons avondeten. Een bizarre gedachte dat je erg luxe zit te eten vlakbij de wilde dieren, terwijl dit in voor een gemiddelde Keniaan helemaal niet vanzelfsprekend is. Onderling binnen de groep hebben we het vaak over dit soort onderwerpen. We zien in dat we erg dankbaar mogen zijn met wat we hebben en dat met weinig genoegen nemen soms ook belangrijk kan zijn. Het is bijzonder om te zien hoe iedereen binnen de groep zich ontwikkelt, de groep wordt met de dag hechter. Daar draagt een weekend als dit zeker ook aan bij!

 

Morgen is onze laatste safari dag voordat we weer terugkeren naar Mombasa. Maar eerst nog heerlijk slapen op deze prachtige locatie!

Groetjes namens het hele team,

 

Allard

Website beheerder 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Ester Smets
2 jaar geleden

Wat heerlijk om jullie belevenissen te mogen volgen via deze updates. Je beschrijft alles ook zo prettig Alard. En de foto's geven een hele goede indruk van hoe jullie genieten! Nog een paar hele waardevolle dagen toegewenst van Jan en Ester Smets

Olav en Ineke Kee
2 jaar geleden

Respect Allard dat je iedere dag de energie hebt om zo’n mooi verhaal van jullie belevenissen te schrijven. We wensen jullie allemaal nog een mooie tijd toe. Groetjes Olav en Ineke.