Vrijdag 19 augustus

Gepubliceerd op 19 augustus 2022 om 22:05

Vanmorgen zaten we om 7:45 aan het ontbijt. We moeten echt de complimenten geven aan de mensen van Bombolulu, want het is super geregeld. Het eten is lekker en de mensen zijn erg gastvrij. Daar hebben we het zeker mee getroffen!

Na het ontbijt hebben we even wat groepsfoto's gemaakt met Peter, de eindverantwoordelijke bij Bombolulu, en daarna zijn we doorgelopen naar de openbare weg om met het Keniaanse "OV" te gaan. Twee keer in de matatu en daarna in de tuk tuk. Na een avontuurlijke trip kwamen we aan bij APDK waar onze eerste "werkdag" begon.

Onze groep werd in verschillende groepjes opgedeeld. Een deel ging in de keuken helpen, een deel ging het zwembad schoonmaken, een deel hielp bij de orthopedische instrumentmakerij en een deel ging meelopen bij de prothese afdeling. Maar uiteraard ging er ook veel aandacht uit naar de kinderen. Wat een plezier bij die kinderen, heel inspirerend! 

De koffers

Ondertussen was het nog steeds wachten op alle koffers. Nadat we het vliegveld hadden gebeld kregen we te horen dat de laatste koffers op het vliegtuig waren gezet. Het kwam namelijk in verschillende rondes aan. Rond 16:00 zag Thomas dat de GPS tracker in z'n koffer weer signaal gaf vanuit Mombasa. Na een paar telefoontjes besloten Bart en Thomas naar het vliegveld te gaan. Daar moest Bart op z'n Keniaans onderhandelen met de douane. Nadat iedereen tevreden was gestemd werden de koffers eindelijk overgedragen aan Bart en Thomas. 

De rest bleef gedurende die tijd bij de APDK kliniek. Uiteindelijk kwamen de koffers 19:15 aan bij APDK. Daar hebben we alle medische spullen en speelgoed uit onze bagage gehaald en overgedragen aan de kliniek. Ze waren gelukkig erg blij met de spullen.

 

Na een lange dag keerden we terug naar Bombolulu voor het avondeten en welverdiende rust!

 

Groetjes namens het hele team,

 

Allard

Website beheerder

Reactie plaatsen

Reacties

Melckzedeck
2 jaar geleden

Bedank voor alles. Dat is heel moi!
Thank you very much for your kind support and
Collaboration. You have put Bombolulu and APDK on the world map!