Zaterdag 20 augustus

Gepubliceerd op 20 augustus 2022 om 22:59

Mombasa tour

De dag begon zoals gebruikelijk met een ontbijt bij Bombolulu. Omdat het weekend is gingen we niet naar APDK. Het plan van vandaag was om meer van Mombasa te zien. Hiervoor waren er twee busjes geregeld die om 9 uur zouden vertrekken. Er moest echter nog even gezocht worden naar de autosleutels van een van de busjes. Dus 9 uur vertrekken werd 10 uur, als Nederlander erg wennen dat verschil in punctualiteit. 

Fort Jesus

We vertrokken toen naar het Fort Jesus museum. Een erg bijzondere plek met een rijke geschiedenis als handelscentrum. Tijdens het bezoek werd het steeds meer duidelijk wat voor een rol Mombasa had in de geschiedenis, en hoe Fort Jesus meermaals is veroverd door Portugezen, Sultans en de Engelsen.

Oude centrum 

Na dit bezoek zijn we te voet verder gegaan om het oude centrum te bezoeken. Wat we zagen was erg confronterend maar was wel nodig voor de volledige beeldvorming van deze reis. Hier een heel verhaal aan wijden is zinloos, dit moet je ervaren en laten bezinken. Iedere deelnemer gaat hier op een andere manier mee om en krijgt daar ook de ruimte voor.

Contrasten 

De Mombasa tour werd afgerond in een modern en beveiligd overdekt winkelcentrum waar we naar toe reden. Hier kon iedereen even in groepjes shoppen. Dit stond natuurlijk in schril contrast met wat we eerder zagen. Het maakte voor de groep heel duidelijk dat de scheidslijn tussen een arme en rijke omgeving heel dun kan zijn in Kenia.  

Afsluiting van de dag

De dag werd afgesloten bij Bombolulu. Door de impact die deze dag had op de groep was er besloten om na het avondeten even goed te evalueren. Hierbij moest iedereen een bijzondere ervaring opnoemen van tijdens de reis. Dat bood de mogelijkheid om de dag goed te reflecteren en te verwerken. Daarnaast leerden we elkaar op een diepzinnige manier kennen. Na de zinvolle gesprekken ging iedereen naar bed voor een welverdiende rust.

 

Groetjes namens het hele team,

 

Allard

Website beheerder

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.