Dinsdag 23 augustus

Gepubliceerd op 24 augustus 2022 om 09:46

Vanmorgen stonden Jinke en Aline al om 5:00 klaar in de keuken om mahambri's te maken voor het ontbijt. Helaas mochten ze vooral kijken hoe het gemaakt werd en konden ze zelf niet veel doen. Dit was helaas ook de eerste dag dat we te maken kregen met een serieuze ziekenboeg. Nienke was echt niet fit en kon niet mee naar de kliniek. Gelukkig was haar Malaria test negatief en dat gaf de groep een hoop rust. Aline bleef samen met haar achter bij Bombolulu.

 

De mannen gingen om 9:15 alvast op pad met een matatu naar het centrale punt Sabasaba. Hier gingen ze de winkeltjes af om laatste materialen te halen voor het bevestigen van de zonnepaneel lampjes. Toen ze uitgeshopt waren vertrokken de mannen om 10:15 weer met een Matatu in de richting van Port Reitz. Het busje reed een wijk in (Migadini) en de mannen besloten nog wat langer te blijven zitten totdat de route te ver af begon te wijken. In de wijk waren de twee tuk tuks snel geregeld en zo reden de mannen het laatste stukje naar de kliniek. Kortom, wat een avontuur!

In de tijd dat de mannen weg waren gingen de vrouwen, zonder Nienke en Aline, met het busje van Bombolulu rechtstreeks naar de APDK kliniek. Toen iedereen daar was gearriveerd begon gelijk het werk. Het speelgoed vanuit Nederland werd gesorteerd en er werd veel met de kinderen gespeeld. De kinderen vonden Mikado erg leuk om te doen. 

De instrumentmakerij werd ook geholpen en de zonnepaneel lampjes werden rondom de binnenplaats gemonteerd. Er was genoeg te doen voor de groep en als je even niet wist wat je kon doen ging je gewoon spelen met de kinderen. Uiteraard zorgde APDK voor een heerlijke lunch.

Na de lunch ging het werk verder. Twee ballen werden opgepompt, één PSV-bal (even laten zien welke club de beste is) en een Bavaria-bal. Op de Bavaria-bal werden al onze namen opgeschreven als aandenken. Ondertussen gingen een aantal meiden van onze groep tattoos plakken op de armen van de kinderen. Dit vonden ze geweldig, erg leuk om ze allemaal te zien glunderen!

In de tussentijd werden er ook veel vorderingen met het zonneboiler systeem. De fundering, waar het systeem na het komende weekend op komt, werd al gelegd! We zijn Our Energy Foundation erg dankbaar voor het mogelijk maken van dit project.

 

Uiteindelijk begonnen de deelnemers langzaam maar zeker het werk neer te leggen om meer met de kinderen te spelen. Ze hadden zoveel energie en raakten maar niet uitgespeeld. Door al het plezier vloog de tijd snel voorbij. Voordat we het wisten was het alweer 17:00 en konden we alweer terug naar Bombolulu.

De matatu mannen die gistermorgen een deel van de groep van Sabasaba naar APDK hadden gebracht, hadden hun contactgegevens aan Kadogo gegeven. Kadogo kon met hun afstemmen dat ze 17:00 met een grote matatu bus ons op gingen halen vanaf APDK. Dit busje had precies 14 stoelen voor ons, maar het was wel flink proppen. Onderweg naar Bombolulu zagen we nog een politie-achtervolging met een spookrijder.

Eenmaal aangekomen bij Bombolulu kreeg iedereen nog even tijd voor zichzelf. Om 19:30 zaten we aan het avondeten, de friet met kibbeling viel goed in de smaak! De sfeer was gezellig aan tafel en na het eten werd er door sommigen nog gesprekken gevoerd of gekaart.

 

Ikzelf was uiteindelijk te vermoeid om alles nog dezelfde dag uit te typen. Om 22:30 was ik al vertrokken naar dromenland. Daarom is deze update pas de volgende ochtend op de website geplaatst. De reacties die ik op deze updates krijg zijn erg leuk. Daarom wil ik in het bijzonder alle lezers bedanken! 

 

Groetjes namens het hele team,

 

Allard

Website beheerder 

Reactie plaatsen

Reacties

Annie vd Niet
2 jaar geleden

Wat leuk om jullie ervaringen te lezen. Wat vervelend voor Nienke dat zij even niet mee kan doen. Hopelijk is ze snel weer fit en kan ze haar steentje weer bijdragen. Met de mentale steun van Aline met dat zeker lukken

Korinde Groen
2 jaar geleden

Ik volg jullie ervaringen ook Allard en Jinke. Mooi om iedere dag de update te lezen. Wat doen jullie daar mooie dingen zeg. Trots op jullie.