Maandag 22 augustus

Gepubliceerd op 22 augustus 2022 om 22:38

Na een goed weekend is het weer tijd om mee te helpen bij APDK. De ene helft van de groep ging met een geregeld busje naar de kliniek, de andere helft ging met het Keniaanse "OV" (matatu's). Vanaf 10:00 uur gingen we serieus aan de slag. Alle medische spullen die we in onze koffers mee hadden genomen uit Nederland, moesten gesorteerd en geteld worden. Een paar mensen namen deze taak op zich. Het waren ontzettend veel spullen waardoor het een langdurig en frustrerend werkje was om alles overzichtelijk te houden.

Ondertussen hadden Bart en Allard een afspraak met Serah en Vincent over de zonneboiler systemen. De locaties van de installaties werden overeengekomen en de laatste technische details werden doorgesproken. Uiteindelijk moest er een wip wap verwijderd worden door Thomas, Bart en Allard om ruimte te maken voor een zonneboiler.

Tussendoor gingen Daan, Martijn, Cathy & Aline samen met Meshack, de instrumentenmaker, de stad in om nieuw gereedschap voor hem te kopen. Dit ging uiteraard erg op z'n Keniaans: geen haast en we zien wel hoe of wat. Uiteindelijk was het ze gelukt om de belangrijkste dingen mee te nemen, maar een aantal spullen bleven op het boodschappenlijstje staan voor een andere dag. Zoals verwacht kwam dit clubje later terug dan aanvankelijk de bedoeling was. Meshack was in ieder geval super blij met z'n nieuwe spulletjes en daar doe je het uiteindelijk voor.

Een aantal deelnemers hebben ook meegelopen bij verschillende afdelingen van de kliniek. Er werd bijvoorbeeld meegekeken hoe er een been in het gips werd gezet. Ook heeft de kliniek gelijk de Nederlandse verbandspullen moeten gebruiken om een wond te behandelen. Enorm leerzaam voor de groep om deze ervaringen op te doen en heel fijn dat de kliniek onze spullen goed kan gebruiken.

 

Ook moeten we echt een compliment geven aan Poolshop, het bedrijf verantwoordelijk voor de constructie van het therapeutisch zwembad. Ze maken goede vorderingen en alles ligt op schema. Vandaag werd onder andere het filtratie systeem behandeld.

Om 15:00 verlieten we de kliniek alweer om richting Akamba Handicraft te gaan met de tuk tuks. De tuk tuk van Allard, Lieve en Jinke nam hierbij even een Keniaanse omweg. Eenmaal daar aangekomen was er genoeg tijd om uitgebreid te shoppen en mooie producten in te slaan.

Daarna hebben twee vooraf geregelde busjes ons om 17:00 uur weer opgehaald om ons naar Bombolulu terug te brengen. 

 

Hier hebben we de dag weer beëindigd met veel gezelligheid.

 

Groetjes namens het hele team,

 

Allard

Website beheerder

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.