Woensdag 24 augustus

Gepubliceerd op 25 augustus 2022 om 10:05

Net zoals alle eerdere dagen, zaten we om 7:45 aan het ontbijt bij Bombolulu. De pannenkoeken waren erg lekker en waren er zo doorheen. Jammer genoeg was Nienke nog niet fit genoeg om mee te gaan en bleef met Aline achter. Dit betekende dat we wederom met 14 man zijn en dat past precies in een grote matatu. We hadden de dag ervoor opnieuw afgesproken met de matatu jongens dat ze ons met hun busje mochten oppikken bij Bombolulu om 9:00. Ze konden hun geluk niet op, want ze maken nu een paar dagen op rij flinke financiële klappers. Dit is uiteraard erg goed voor de zaken. 

We kwamen mooi op tijd aan bij de kliniek, en betaalden de matatu jongens (de chauffeur en de money man) het vooraf afgesproken bedrag. Daarna hebben we gelijk met ze afgesproken dat ze ons om 14:00 weer bij de kliniek mochten oppikken. We konden gelijk aan de slag want de kinderen hadden ons al snel opgemerkt. Er werd veel met elkaar gespeeld en gelachen. Daarnaast hadden Allard, Cathy & Bart kort even vergaderd met Jane waarbij de naam van het zwembad werd overeengekomen. Deze naam houden we nog even geheim tot de opening van het zwembad. Ook de Poolshop en Our Energy Foundation maakte vorderingen met het zwembad en het zonneboiler systeem. Bart heeft vooral goed geholpen met de fundering voor de zonneboiler. Hierbij werd puin van het oude zwembad gebruikt om tussen de muurtjes te storten. Volgens de planning zal Greenlink na het weekend het installatiewerk van de boiler doen.

Er waren ook een paar dames van een lokale kerk die op bezoek kwamen. Zij gaven een soort mini-kerkdienst voor de kinderen en er werd volop gezongen. Daarna werden er cadeaus gedoneerd aan de kliniek bedoeld voor de kinderen. Het is erg belangrijk dat ook de lokale mensen tijd en energie steken in organisaties als APDK en de kinderen. Hierdoor komt er interactie en bewustwording in de regio.

Om 14:00 moesten we de kliniek al vroegtijdig verlaten omdat we een rondleiding hadden gepland bij Bombolulu. Naast dat we daar verblijven en eten is daar namelijk veel meer te doen. Bombolulu is de enige plek in heel Kenia waar de werkgelegenheid hoofdzakelijk is gecreëerd voor mensen met een fysieke beperking. Nagenoeg alles wordt handgemaakt door mensen met een fysieke beperking. Er zijn meerdere afdelingen/workshops: 

 

1. Sieraden

2. Houtsnijwerk

3. Tassen

4. Textielen

5. Kleding

 

U kunt meer lezen over Bombolulu via deze website:

De rondleiding werd verzorgd door Johnny. Hij deed het erg leuk en bij iedere workshop liet hij zien hoe het in z'n werk ging. Het culturele centrum met de tuin gaf ook een inkijkje in hoe sommige stammen leven/leefden. Iets voor 17:00 was de rondleiding afgerond en kregen we in de giftshop nog uitgebreid de tijd om handgemaakte producten van Bombolulu aan te schaffen.

 

Het avondeten werd, zoals de gebruikelijke tijd, om 19:30 geserveerd. Na het avondeten werden er nog volop spelletjes gespeeld zoals regenwormen en bluffen. Allard, Thomas en Tessa zaten om 22:00 klaar onder het wifi punt om PSV te kijken. De rest ging ondertussen naar bed. Met een chagrijnige stemming gingen de PSV-kijkers na de verloren wedstrijd iets voor middernacht naar bed.

 

Groetjes namens het hele team,

 

Allard

Website beheerder 

Reactie plaatsen

Reacties

Annie Dorssers
2 jaar geleden

Gewéldig om deze jongeren zo bezig te zien! Jammer voor Nienke, beterschap gewenst!
Gods Zegen
Gr. Annie