Donderdag 25 augustus

Gepubliceerd op 26 augustus 2022 om 10:30

We zijn nu al een week in Kenia. Wat gaat de tijd toch snel! In de eerste week hebben we een dagritme gehanteerd wat voor ons erg goed werkt. Het ontbijt begint iedere keer om 7:45, en het vertrek vanaf Bombolulu is om 9:00. Ook vandaag weken we niet van dit ritme af. Nienke was al weer aardig goed opgeknapt, maar bleef toch nog een dagje "thuis". Vanaf morgen gaan we een weekend op Safari, dus daarom is het belangrijk dat iedereen goed uitgerust meegaat. Lieve bleef deze keer achter met Nienke.

 

Net zoals de laatste paar dagen hadden we weer afgesproken met de matatu jongens voor het vervoer naar APDK. Op de kliniek werd het werk weer hervat. De platformen voor de zonneboilers werden met cement afgemaakt. Thomas, Allard en Martijn hielpen heel even mee om de steentjes en cementzakken naar de juiste plaats te brengen. Het cement werd door de de bouwploeg samen gemengd, daar kwam geen cementmolen aan te pas.

Ook Serah was namens Our Energy Foundation aanwezig om alles in goede banen te leiden. Ze doet hier erg veel moeite voor en dit is zeker een vermelding waard!

 

Er was voor de rest niet heel veel te doen op de kliniek afgezien van de kinderen bezig houden. We merken wel dat het verstandig is om het contact met de kinderen af en toe te minderen. Zo wennen zij, maar ook wij, aan het feit dat we binnenkort al afscheid moeten nemen van elkaar.

 

In de tussentijd gingen Bart, Tessa en Kadogo samen met Samson op pad om boodschappen te halen. Er werden onder andere zwembandjes gehaald voor het zwembad maar ook andere dingen. Ze waren de hele ochtend hiervoor weg geweest en waren 13:00 weer terug bij de kliniek.

 

Om 13:00 kwam Carola langs op de kliniek. Zij komt oorspronkelijk uit Barendrecht en is eigenaresse van een reisbureau in Mombasa genaamd Tracking Traces. Onze 3-daagse Safari wordt door haar verzorgd en wij willen haar daarom ook enorm bedanken voor deze mooie kans! Nadat ze haarzelf even kort had voorgesteld ging ze uitleggen wat we kunnen verwachten van de safari. Je zag dat alle deelnemers begonnen te glunderen. Daarna aten we lunch samen met Carola. 

 

Wilt u meer weten over Tracking Traces? Gebruik dan de onderstaande knop!

Nadat we afscheid namen van Carola hebben we de laatste uren veel gespeeld met de kinderen. Om 16:00 was het alweer tijd om terug te gaan, wederom met onze privé matatu.

Eenmaal aangekomen bij Bombolulu werd er uitgerust, gegeten en de rugzakjes werden ingepakt. Daarna ging iedereen op tijd naar bed want morgen vertrekken wel al om 6:45 met drie safari busjes. Dit wijkt af van ons reguliere ritme maar dat hebben we wel over voor een safari weekend!

 

Groetjes namens het hele team,

 

Allard 

Website beheerder 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.